Steun de Bibliotheek Veldhoven

De Bibliotheek Veldhoven is een laagdrempelige plek waar iedereen welkom is. Voor veel mensen is de bieb dan ook een tweede huiskamer.

De Bibliotheek wil voor iedereen zo vaak en zoveel mogelijk toegankelijk zijn met ruime openingstijden, een gevarieerde collectie en veel activiteiten. Dat is wat we willen, maar wat in de praktijk steeds lastiger te realiseren is. Onze inkomsten lopen terug, vooral door de gemeentelijke bezuinigingen.

Daarom willen we graag een beroep doen op alle mensen die hart hebben voor de bieb en bereid zijn om de Bibliotheek Veldhoven te steunen met een financiële bijdrage. Omdat je lid bent, lid bent geweest of omdat je het gewoon belangrijk vindt dat de bieb in Veldhoven er is! Je kunt de Bibliotheek steunen door een vrijwillige bijdrage van elk gewenst bedrag, eenmalig of jaarlijks. 

Vul hiervoor het formulier in. Je kunt de vrijwillige bijdrage ook voldoen aan de informatiebalie van de Bibliotheek.  

Ga naar het formulier

ANBI-status

De Bibliotheek Veldhoven heeft een Culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Dat betekent dat je een schenking of een erfenis onder voorwaarden kunt aftrekken van de belasting.

Meer informatie

Wat doet de bieb?

De Bibliotheek Veldhoven is een plek waar lezen en leren voorop staat, zodat kinderen en volwassenen zich kunnen ontwikkelen en hun kansen in de samenleving kunnen vergroten. En dit blijkt hard nodig: maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij hebben grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De bieb zet zich in om de basisvaardigheden van volwassenen te vergroten met een uitgebreid aanbod aan cursussen en activiteiten.

Verder is een belangrijk deel van onze producten en diensten gericht op de jeugd. Want hoe jonger kinderen in contact komen met lezen en leesplezier ervaren, hoe meer kansen zij krijgen om een taalvoorsprong te behalen of een achterstand in te halen. Met jouw bijdrage help je de bieb om het leven van mensen in Veldhoven en omgeving te blijven verrijken.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op via 040-2532901, info@bibliotheekveldhoven.nl of
stel je vraag in de bieb.