VoorleesExpress

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Vrijwilligers volgen een training 'interactief voorlezen' en gaan 20 weken lang iedere week bij het gezin thuis voorlezen.

Het doel is om de taalomgeving thuis te verrijken en taal te stimuleren door leesplezier. Ouders maken een belangrijk deel uit van het project en zij worden ondersteund door de vrijwilliger om het voorlezen een blijvende plek in het gezin te geven.

Over de VoorleesExpress

De VoorleesExpress is in 2006 gestart door de zussen Anne en Marieke Heinsbroek. Van Utrechts initiatief is de VoorleesExpress uitgegroeid tot een landelijk netwerk in meer dan 100 Nederlandse gemeenten.

De VoorleesExpress heeft geen winstoogmerk en heeft al meer dan 30.000 gezinnen begeleid.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor de VoorleesExpress? Bezoek de webpagina VoorleesExpress Veldhoven voor meer informatie en een aanmeldformulier. Gezinnen kunnen zich (laten) aanmelden via een zogenaamde ‘toeleider’, bijvoorbeeld via school, kinderopvang of consultatiebureau. Hierover vind je ook meer informatie en aan aanmeldformulier op de webpagina.

Bij vragen kan ook contact opgenomen worden met de projectleider van VoorleesExpress Veldhoven, Imke Duijf:
✉    voorleesexpress@bibliotheekveldhoven.nl 
☎    040-253 29 01

Meer informatie

Lees het interview met vrijwilliger Irma

Sponsoren

Sponsoren zijn uiteraard van harte welkom en zeer gewenst!
Wil je een financiële bijdrage leveren aan de VoorleesExpress, als bedrijf of als particulier, neem dan contact op met Imke Duijf via bovenstaande contactgegevens.

De VoorleesExpress in Veldhoven werd in 2019 financieel gesteund door NUTfonds, VSBfonds en de Rabobank Clubkas Campagne.
Vanaf 2020 tot en met 2024 wordt de Voorleesexpress gesponsord door ASML Foundation.