BoekStart voor baby's

Kinderen genieten al vanaf heel jonge leeftijd van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor de taalontwikkeling. Vandaar dat de Bibliotheek Veldhoven meedoet aan BoekStart!

Over BoekStart

BoekStart is een landelijk project waarbij bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samenwerken. Ouders ontvangen automatisch vanuit de gemeente een brief met BoekStart waardebon wanneer hun baby een aantal maanden oud is. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStartkoffertje met inhoud ophalen in de bibliotheek.

Bij het koffertje hoort ook een gratis biebpas voor de baby. Bij het 6-maanden gesprek op het consultatiebureau wordt nogmaals aandacht gegeven aan het plezier en het belang van lezen met baby’s. BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Heb je geen bon ontvangen of ben je deze kwijt? Geen probleem. Ook zonder bon ben je van harte welkom om in de Bibliotheek Veldhoven het BoekStartkoffertje op te halen en een bibliotheekpas aan te vragen. Enige voorwaarde is dat je in Veldhoven woont, het koffertje nog niet eerder hebt opgehaald en dat jouw kindje niet ouder is dan 18 maanden.

Gratis koffertje en bibliotheekpas

Ontdek wat de mogelijkheden zijn van de bibliotheek voor jouw kind én voor jezelf! Wanneer je het gratis koffertje ophaalt, krijgt je baby meteen een gratis lidmaatschap met bibliotheekpas.

Zo kun je meteen gebruik maken van de materialen van de jeugdbibliotheek, zoals onze collectie babyboekjes. 
De medewerkers van de jeugdbibliotheek geven het veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes.

Boekjes & B(r)abbels

In de Bibliotheek kun je regelmatig aanschuiven bij activiteiten voor jonge kinderen, zoals Boekjes & Brabbels voor de allerkleinsten (0 tot 18 maanden) en Boekjes & Babbels voor de iets oudere kinderen (ca. 1,5 tot 4 jaar). De bijeenkomsten bestaan uit een leuke (voor)leesactiviteit door een lees- en mediaconsulent van de bieb en ook een jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is aanwezig met opvoedkundige informatie en om al je vragen aan te stellen.

Bekijk de komende activiteiten

BoekStart app

Heb jij de BoekStart-app al op je telefoon? Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app. Ook kun je jouw voorleesmoment vastleggen en delen en een voorleeswekker instellen die je er aan herinnert om op tijd voor te lezen en nieuwe boekjes te halen bij de bibliotheek!

Meer informatie en downloaden

Website BoekStart