Wat is DigiTaalhuis Veldhoven?

Wil je graag Nederlands leren? Beter leren lezen, schrijven of rekenen? Of handiger worden met je computer, je tablet, je smartphone en het internet? Kom dan naar DigiTaalhuis Veldhoven!

In het DigiTaalhuis kun je meedoen aan activiteiten of trainingen die bij jouw vraag passen. Je ontmoet er andere mensen en vindt er leermaterialen. Ook ben je er welkom als je een taalmaatje zoekt of meer wilt weten over inburgeren.

Je vindt het DigiTaalhuis in de Bibliotheek. Twee keer per week zijn er (gratis) spreekuren. Je kunt er vragen stellen en krijgt er advies.

  • Elke dinsdag, 14.00-16.00 uur
  • Elke vrijdag, 10.30-12.30 uur

Heb je vragen over de digitale overheid? Dan kun je ook bij de spreekuren terecht. De bibliotheek is namelijk een Informatiepunt Digitale Overheid.

Zomer- en winterstop

Zomerstop (geen spreekuren):
Vrijdag 2 augustus t/m vrijdag 30 augustus (= de hele maand augustus) 2024

Winterstop (geen spreekuren):
Week 52: dinsdag 24 december en donderdag 26 december (Kerstmis) 2024
Week 1: dinsdag 31 december (Oud en Nieuw) 2024 en donderdag 2 januari 2025

Contact

DigiTaalhuis Veldhoven
Meiveld 2
5501 KA Veldhoven
06 - 24 13 64 67

info@digitaalhuisveldhoven.nl
www.digitaalhuisveldhoven.nl

Organisaties van het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een initiatief van zes organisaties en de Gemeente Veldhoven. In het Plan van Aanpak 2023-2025 hebben ze vastgelegd wat ze willen bereiken en hoe ze dat samen gaan realiseren.

Samenwerking

Het DigiTaalhuis werkt samen met Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven (BSR), Voedselbank Veldhoven, Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen en het Máxima Medisch Centrum.

In een ziekenhuis is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst. Begrijp je wat de dokter je vertelt? Snap je de folder die je meekrijgt of de bijsluiter van een medicijn? Kun je formulieren invullen? Dat is lastig als je moeite hebt met lezen en schrijven of met de Nederlandse taal. Daarom zet het Máxima Medisch Centrum zich op diverse manieren in om mensen hierin te ondersteunen.