Verhalen uit het DigiTaalhuis

Het DigiTaalhuis is een laagdrempelige plek in de Bibliotheek Veldhoven. Zeven organisaties en ruim 100 vrijwilligers zetten zich via het DigiTaalhuis in om andere mensen te helpen met de Nederlands taal, rekenen en omgaan met de computer en het internet. In deze rubriek vertellen vrijwilligers en deelnemers wat het DigiTaalhuis voor hen betekent.

Resultaat 1 - 10 (van 11)

 • Cor van den Wildenberg Bekijk details

  12 juli 2023

  Met zijn blauwe Kia Picanto is Cor van den Wildenberg een bekende verschijning in Veldhoven. Hij is waarschijnlijk de oudste rijschoolhouder van Nederland, maar denkt voorlopig niet aan stoppen met lesgeven. Zelf is hij ook nog ontzettend leergierig. Bij het DigiTaalhuis volgde Cor al twee trainingen en hij is nog lang niet uitgeleerd.

 • Elke keer een voorleesfeestje met Irma Bekijk details

  21 juni 2023

  Met een boek in zijn armen staat de 4-jarige Daniel al klaar bij de voordeur als VoorleesExpress-vrijwilliger Irma Hertogs aanbelt. Zijn moeder Adriana is trots dat Daniel al zo goed Nederlands spreekt. En dankzij de voorleesbezoekjes van Irma is zijn liefde voor boeken nóg groter geworden.

 • De vrijwilligers van de inloopspreekuren Bekijk details

  24 april 2023

  Het enthousiaste vijftal John, Ingrid, Brigitte, Jan en Rikie helpt mensen die de Nederlandse taal willen leren, digitaal vaardiger willen worden of vragen hebben over de digitale dienstverlening van de overheid.

 • José van Luijtelaar en Willy Aelen Bekijk details

  30 maart 2023

  Ze hebben steeds meer vertrouwen in zichzelf bij het gebruiken van de computer. José van Luijtelaar en Willy Aelen zijn onlangs gestart met hun tweede computercursus van het DigiTaalhuis. De training is een vervolg op de cursus Klik & Tik, die door het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Veldhoven wordt aangeboden.

 • Amna Al Bakri Bekijk details

  25 januari 2023

  Het Taalcafé, de cursus Klik & Tik en de leesclub voor anderstaligen: de Syrische Amna Al Bakri is een enthousiaste deelnemer aan de activiteiten van het DigiTaalhuis.

 • Brigitte Poos en Tine Verbeek Bekijk details

  30 december 2019

  Twee van de vrijwilligers van het DigiTaalhuis zijn Brigitte Poos (58 jaar) en Tine Verbeek (60 jaar) uit Veldhoven. Zij zijn de drijvende kracht achter de leesclub voor anderstaligen, die elke dinsdagavond in de Bibliotheek bij elkaar komt.

 • Sobera Haydari Bekijk details

  1 oktober 2019

  Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 44-jarige Sobera Haydari. Sobera schuift regelmatig aan bij het Taalcafé, dat twee keer per week plaatsvindt in de Bibliotheek Veldhoven.

 • Rob Schmidt Bekijk details

  29 augustus 2019

  De 63-jarige Rob Schmidt is één van de enthousiaste vrijwilligers van DigiTaalhuis Veldhoven. Hij begeleidt Klik & Tik, een gratis cursus die mensen helpt om met meer zelfvertrouwen gebruik te maken van de computer en het internet.

 • Jack Stouthart Bekijk details

  29 mei 2019

  Eén van de vrijwilligers van het DigiTaalhuis is de 78-jarige Jack Stouthart. Hij begeleidt anderstaligen één op één om beter Nederlands te leren spreken.

 • Lieke Smits Bekijk details

  25 april 2019

  De 19-jarige Lieke Smits is één van de jongste vrijwilligers van het DigiTaalhuis Veldhoven. Via het project ‘Taal & Toekomst’ helpt Lieke anderstalige jongeren met de Nederlandse taal en om hun draai te vinden in de Nederlandse samenleving.

Paginanavigatie