Ik wil Nederlands leren

Ben je nieuw in Nederland? Wil je Nederlands leren? Of heb je vragen over inburgeren? In het DigiTaalhuis krijg je advies en kun je meedoen met activiteiten om je Nederlands te oefenen.

Als je Nederlands wilt leren kan het DigiTaalhuis je veel bieden. Vind je het leuk om Nederlands te oefenen met andere mensen die de taal willen leren? Dan ben je welkom in het Taalcafé. Hou je van lezen en spreek je al aardig Nederlands? Dan is de Leesclub NT2 iets voor jou. Oefen je liever met een vaste taalcoach? Een Taalmaatje helpt je graag verder. Bij de spreekuren krijg je advies over activiteiten of opleidingen die bij jou passen.

Activiteiten

Zelf oefenen

Wil je op je computer, tablet of mobiel oefenen met de Nederlandse taal? Op internet vind je verschillende trainingen. Op Oefenen.nl kun je jezelf gratis aanmelden. Daarna start je met de oefeningen.

 • Basis Inburgering

  Met dit programma leer je tussen 1200-1500 woorden. Het zijn de meest voorkomende woorden van het Nederlands. ★☆☆☆☆

 • Taalklas.nl

  Dit is een programma waarmee je Nederlands oefent op internet. Je leert vooral heel veel woorden. ★☆☆☆☆

 • Lees en Schrijf

  Vind je het moeilijk om teksten te lezen? Lastig om te schrijven? Dan is Lees en Schrijf! een uitkomst voor je. ★★★★☆

 • NT2 Taalmenu

  Wil je Nederlands leren? Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Dan is nt2taalmenu.nl dé website voor jou! Er zijn oefeningen voor alle niveaus.

 • Station Nederlands 1

  In Station Nederlands 1 luister je naar langzaam gesproken gesprekken. Over kennismaken op een feestje, een gesprek bij de dokter, zoeken naar werk en een gesprek op school van je kinderen. Je beantwoordt vragen en maakt oefeningen met woorden en zinnen. ★☆☆☆☆

 • Station Nederlands 2

  Station Nederlands is vanaf nu opgesplitst in twee programma’s. In Station Nederlands 2 oefen je met de Beginnerslessen. Vind je die nog moeilijk? Probeer dan eerst de Opstartlessen in Station Nederlands 1. ★★☆☆☆

 • De Liedjeskast

  Met De Liedjeskast leer je om taalregels makkelijk te onthouden en dat helpt je om beter Nederlands te schrijven. ★★★★☆

Wat vind je in de Bibliotheek?

De Bibliotheek heeft boeken en andere materialen om Nederlands te leren. Je vindt ze in de kast van het DigiTaalhuis. Kun je niet vinden wat je zoekt? De medewerkers van de Bibliotheek helpen je graag!

Leeslicht (Uitgeverij Eenvoudig Communiceren)

Meer boeken