Ik wil beter rekenen en omgaan met geld

Getallen en rekenen spelen een grote rol in ons leven. In het omgaan met geld, met tijd en met maten. Of in het lezen van borden en tabellen. Vind jij het rekenwerk best lastig? Kom dan naar het DigiTaalhuis. Daar vertellen we je wat je eraan kunt doen!

De hele dag door gaan we om met getallen, tijden en maten. Op tijd zijn op een afspraak, afrekenen in een winkel of zorgen dat je niet meer geld uitgeeft dan je hebt. Als je niet kunt rekenen levert dat problemen op. Herken je dat? Dan ben je niet de enige. In Nederland hebben anderhalf miljoen volwassenen moeite met rekenen. Gelukkig kun je er iets aan doen!

Activiteiten

Wil je beter leren rekenen? Kom dan naar het spreekuur in het DigiTaalhuis. Deskundige vrijwilligers luisteren naar jouw verhaal en geven je gratis advies.

Zelf oefenen

Wil je op je computer of tablet oefenen met rekenen of met geld omgaan? Op internet vind je verschillende trainingen. Op Oefenen.nl kun je jezelf gratis aanmelden. Daarna start je met de oefeningen.

 • Budgetplanner

  Met de Budgetplanner houd je eenvoudig je inkomsten en uitgaven bij. Zo krijg je een goed beeld van wat je overhoudt of tekort komt. Dit is geen oefenprogramma, maar een handig hulpmiddel.

 • Tel je geld

  Bijna elke dag heb je te maken met geld. Het online oefenprogramma Tel je Geld geeft je overzicht en inzicht in je inkomsten en uitgaven.

 • Geld en rekenen

  Is je portemonnee vaker leeg dan je lief is? Lees en Schrijf! Geld en rekenen geeft je allemaal tips en uitleg hoe je met geld omgaat.

 • Smart met geld

  Wil jij graag antwoord op vragen over geld? Ervaar zelf hoe leuk het is om te leren hoe jij smart met geld omgaat!

 • Beter Rekenen

  Online oefeningen in rekenvaardigheden.

Wat vind je in de Bibliotheek?